Vászonkép
Vászonkép

Amennyiben Ön is szeretné a lakás hangulatát feldobni vagy teljesen átalakítani, akkor érdemes az uptowall.hu weboldal szakembereitől tanácsot kérnie. A 22 éves szakmai múlttal rendelkező kollégák biztosan minden kérdésére készséggel fognak majd válaszolni. A vászonkép széles kínálata között garantáltan meg fogja találni azokat a változatokat, melyek az Ön stílusához legjobban illenek. A speciális nagyméretű képek manapság már többdarabos kivitelben is elérhetők. Ezeket érdemes valamilyen szimmetria alapján a falra illeszteni.

Azonban néhány tanácsot jobb, hogyha megfogad a profiktól. Először is komoly problémát jelent a magyar családok részéről, hogy a képeket túl magasra helyezik. Ezáltal elvész az összhatás. A vászonképet mindenképpen szemmagasságba érdemes felhelyezni a falra, valamint a kép hosszúsága körülbelül a kanapé 2/3 része legyen.

Ekkor lesz igazán tökéletes a harmónia. Továbbá érdemes megemlíteni, hogy a színeknek és a fénynek is óriási jelentősége van a lakások hangulatának kialakításában. A fény életet ad, nemcsak az élőlényeknek, de az otthonoknak is. Sok esetben a rossz fény miatt unalmasnak és laposnak hat a szoba, így bármilyen modern bútor is helyezkedjen el a lakásban, az nem fogja feldobni az összhatást. A vászonkép mellett egy jól megvilágított szobában használhat akár faldekorációt is.

A faldekoráció kialakítása során ügyeljen arra, hogy keskeny falakra kisebb méretű képeket kell választania. A nagyobb felületekre pedig jóval méretesebb változatok illenek. Kiegyensúlyozott hatást kelthet, ha egy polc két végére ugyanolyan méretű és stílusú képet helyez el. Továbbá a faldekoráció elkészíthető aszimmetrikus formában is, de ennél érdemesebb jobban odafigyelnie. Ehhez a folyamathoz egyrészt bátorság szükséges, másrészt pedig megfelelő vászonkép. Amennyiben két nagyobb képet tervez a falra feltenni, akkor helyezze őket el egymáshoz képest úgy, hogy se az aljuk, se a tetejük ne legyen egyvonalban. A kisebb és nagyobb képek párosítása energikus hatást kelt majd.