Van, aki gyakorlatilag mindig magassarkúban jár, más hölgyek pedig, ha egyszer lehet, akkor a kényelemre szavaznak. Ugyanakkor az elegáns cipő az utóbbi csoport tagjainak a gardróbjából sem hiányzik, hiszen mindenkinek az életében adódnak olyan események, amikor kötelező csinos, alkalmi öltözékben megjelenni.

Szerencsére, ma már nem feltétlenül kell választani a jó megjelenés és a komfort közül, hiszen a rendelkezésre álló óriási választékban kényelmes elegáns cipő is akad szép számmal. Ez elsőre ellentmondásosnak tűnhet, főleg azoknak, akik még nem találkoztak olyan modellel, ami szép volt és nem törte fel a lábukat néhány óra viselés után.

Azonban a tervezők is egyre inkább arra a fókuszálnak, hogy az elegáns cipő hordható is legyen, ne csak dekoratív, tehát ha jó helyen keresgél, akkor mindenki találhat olyan megoldást, ami minden szempontból megfelel. Például érdemes szétnézni a cipom.hu oldalon, ahol az elegáns cipő ára is kedvező, így a családi kassza jelentős megcsonkítása nélkül lehet vásárolni, különféle igényeknek eleget tevő változatokat.