Az asztalosipari munkák egyik nélkülözhetetlen szerszámgépének számít. Egy modern faipari marógép fordulatszáma elérheti akár a percenkénti 30 ezret is.

A barkácsolásra készült változatok nem minden esetben rendelkeznek fordulatszám beállítással. Ez abban az esetben jelent hátrányt, hogyha például műanyagot esetleg lágy fémet szeretnénk megmunkálni a faipari marógéppel. A műanyag megolvad, a lágy fémek pedig tönkretehetik a szerszámot.

Tehát, ha nem szeretnénk, hogy idő előtt tönkremenjen az eszköz, akkor mindenképp rendeltetésszerűen kell használni, különben a garanciának is búcsút inthetünk. A forgáshornyok gyakori tisztítása szintén nem egy elhanyagolható dolog, mivel a megmunkált anyag megtapadhat, ami egy idő után roncsolhatja a szerszám élét. Amennyiben ez mégis megtörténne, akkor az apróbb hibákat gyémántszemcsés reszelővel ki lehet kijavítani.

Természetesen a marás mélységét is be lehet állítani a szabályozható magasságú ütközőrúddal. A faipari marógép hasznos abban az esetben, ha díszítő konzolokat, kerti bútorokat szeretnénk készíteni.