Ez az edény kitűnő példája annak, hogy mit jelent az, ha egy konyhai eszköz univerzális. Amint felhelyeztük a tűzhelyre, onnantól kezdve gyakorlatilag bármi elkészíthető a wok serpenyő segítségével.

Párolhatunk benne mindenféle zöldséget, de a reggeli rántotta is percek alatt elkészíthető, mellé pedig bacont is süthetünk. Hogyha egy kis inspirációra van szükségünk a wok serpenyőben elkészíthető fogásokkal kapcsolatban, akkor tekintsük meg, hogy miként használják ezt a nagyszerű eszközt Ázsiában, ahonnan származik.

A távol-keleti konyha szerelmeseinek mindenképp be kell szerezniük a kínálatból valamilyen wok serpenyőt. A kialakítása minden változatnak hasonló, méretbeli eltérések lehetnek, illetve a gyártók különféle bevonatokat alkalmaznak a wok serpenyők esetében is.

Néhány mozdulat elég az elmosásához, ezért nem kell sok tisztítószert sem használnunk. A nyél kialakítása kényelmes, ennek köszönhetően remek fogást biztosít az ételek elkészülése közben. Kavargatás és forgatás közben nem fog kicsúszni a kezünkből.