Könnyen elkerülhetőek az égési és fagyási sérülések ennek a nagyszerű eszköznek az alkalmazásával. Egyetlen gombnyomás és a lézeres hőmérő képes megmérni egy adott tárgy felületi hőmérsékletét. Hogyha átállítjuk, akkor a helyiségen belüli hőmérsékletről fogunk pontos adatokat kapni.

Egy háztartásban is hasznos lehet, de különösen ipari környezetben válik kiemelkedően praktikussá. Számos olyan munkaterület létezik, ahol a magas hőmérsékletű tárgyak miatt elég veszélyesnek számít a munka.

Ilyen lehet például egy forró vizet vagy gőzt szállító csővezeték, aminek a szigetelése ellenére is magas lehet a hőmérséklete. A lézeres hőmérővel viszont egy pillanat alatt meg lehet győződni arról, hogy vajon biztonságos-e az adott tárgy.

Bizonyos anyagoknak pedig kifejezetten magas vagy éppen alacsony hőmérsékletre van szükségük a megkötéshez vagy az oldódáshoz. Ekkor szintén a hasznunkra válhat a lézeres hőmérő különleges technológiája. A lézeres hőmérő professzionális változata extra funkciókkal is el van látva.