A 2. Magyar Filmhét Zsigmond Vilmos előtt tiszteleg
A 2. Magyar Filmhét Zsigmond Vilmos előtt tiszteleg

A Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH támogatásával, a Magyar Filmakadémia szervezésében ma végre kezdetét veszi a 2. Magyar Filmhét, amely a Mom Parkban kerül megrendezésre. A hivatalos megnyitóra már tegnap sor került, az összesen 6 kategóriában versenyző filmek pedig március 1-6 között kerülnek a publikum elé.

A nézők mintegy 270 filmet tekinthetnek, amelyek egytől egyik a Magyar Filmdíjért versenyeznek. Az eseményen megemlékeznek majd Zsigmond Vilmosra is, ennek apropóján levetítik majd a Fekete Dáliát, ezenkívül pedig számos alkotó filmjét bemutatják versenyen kívül is.

A program során olyan alkotások lesznek láthatók, mint Rófusz Ferenc Hoppimesék című animációs filmje vagy a Levél istenhez című kisjátékfilm. Március 2-án lesz látható Novák Tamás Cinema Inferno című dokumentumfilmje, amely eredeti, eddig még nem publikált dokumentumok és rengeteg fikciós jelenet által tárja fel a Rajk-per és a hozzá kapcsolódó perek hátterét.

A játékfilmek között pedig olyan nemzetközi sikerű filmek lesznek újra láthatók, mint az Oscar-díjas Saul fia, a Fehér Isten, A nagy füzet, a Liza a rókatündér vagy éppen a közelmúlt hazai sztárjai a Megdönteni Hajnal Tímeát illetve az Argo 2. A versenyfilmeken túlmenően számos kiegészítő program várja majd a látogatókat, hiszen lesz plakátkiállítás és családi nap is. A 2. Magyar Filmhét Zsigmond Vilmos előtt tiszteleg, a legendás operatőr Magyarországon eddig még nem látott teszt-polaroid képeiből is szerveznek egy kiállítást.