Parkettalakk
Parkettalakk

Bármennyire is nagy alapossággal lesz elkészítve egy munka, ami lehet például lakkozás, idővel mindenképpen elengedhetetlen a felújítás. Ha az otthonunkban a padló már nagyon régen volt lekenve, akkor a parkettalakk garantáltan előkerül. Szerencsére gyorsan és egyszerűen megoldható a kivitelezés, ha tudjuk, hogy pontosan milyen terméket éri meg beszerezni és van egy kis jártasságunk a készítmény felhordásában is.

Az első lépés mindig a már megkopott réteg eltávolítása. Ezt gyakran kézi csiszolással, de olykor gépi segítséggel lehet a leghatékonyabban elvégezni. Amint ez megtörtént, jöhet a portalanítás. Ez kritikus jelentőséggel bír, különben nem fog kellően jól tapadni az új parkettalakk réteg.

Ami a szétterítést illeti, azt ecsettel, de hengerrel is kivitelezhetjük, attól függően, hogy mekkora felületről van szó. A gyorsaság helyett inkább az alaposságra fektessük a hangsúlyt és akkor a parkettalakk beváltja a hozzá fűzött reményeket. Válaszunk a kimagasló szárazanyag tartalommal rendelkező típusok közül azt, amelyik vastag bevonatot alkotnak!

A kopásállóság és más mechanikai hatásokkal szembeni védelem révén, hosszú évekig nem kell majd foglalkoznunk a parkettalakk újbóli terítésével. Nem árt megemlíteni, hogy egyes fafajták esetében némi színsötétedéssel kell számolni, ezért érdemes lehet, először egy próbafestést elvégzése. A parkettalakk beszerzése egyszerűen elvégezhető már az interneten keresztül is. Alaposan ismerjük meg a készítményt, mielőtt leadnánk a rendelésünket!