Magzatvédő vitamin
Magzatvédő vitamin

A terhesség ideje alatt, szinte minden vitaminból és nyomelemből megemelkedik a szükséglet, emiatt gyakran alakul ki hiánybetegség azoknál a terhes nőknél, akik eleve alultápláltak voltak, valamely fontos vitaminból, esetleg üres vitaminraktárakkal indulnak neki a várandósságnak. A magzatvédő vitamin fontos a Gravidaklub szerint. A magzatvédő vitaminok az átlagos multivitamin készítményektől elsősorban a folsav- és vastartalmukban különböznek.

Számos vitaminról és nyomelemről sikerült kimutatni, hogy fokozzák a termékenységet. Valamint hiányuk meddőséget okozhat. Egyes vitaminokról pedig, magzati fejlődési rendellenesség megelőzésére utaló tapasztalok is vannak. Manapság már az egészséges táplálkozás fogalma is képlékeny. A gravidaklub.hu oldalát érdemes felkeresnie minden kismamának, hiszen rengeteg hasznos információt találhat az oldalon. Akár étrenddel, akár vitaminokkal kapcsolatban. Alapvetően a két vitamincsoportból, a vízben oldott vitaminokkal nem lehet túladagolni a fölös bevitellel. A zsírban oldódó vitaminok mennyisége a Gravidaklub terhességi vitaminban úgy van beállítva, hogy még rendszeres szedés mellett sem jöhet szóba a túladagolás.

A magzatvédő vitamin többféle vitamint tartalmaz. Ezek mind-mind a kismama és a magzat egészséges fejlődéséhez szükségesek. A kismamák részére fellelhető táblázatok a napi mennyiségeket jelölik meg a vitaminokból, ásványi anyagokból és nyomelemekből. A magzatvédő vitaminok szedése napi egy tabletta. Ezt nem kell túllépni. A Gravidaklub oldalán részletes ismertetőt találhatunk a vitaminnal kapcsolatban.