A tiszta környezetben a munka is jobban halad. Viszont ezzel a berendezéssel még az is megoldható, hogy eleve ne legyen koszos a műhely a munka során. A Makita porszívó nem egy átlagos háztartási eszköz, hiszen sokkal nagyobb teljesítménnyel és számos érdekes funkcióval rendelkezik.

Ezek közé tartozik, hogy a kiömlött folyadékok felszívására is képes. A por teljesen más formában van jelen a munkaterületeken, mint egy átlagos lakásban, amit bármilyen porszívóval tisztántarthatunk.

Sokan jártak már pórul, amikor megpróbáltak lakásfelújítás után egy hagyományos porszívóval összetakarítani. A finom porszemcsék eltömítik a szűrőrendszert és károsíthatják a gép motorját is.

Ezzel szemben ilyesmi nem veszélyezteti a Makita porszívót. Porzsák nélküli használatra is alkalmazható és a Push and Clean szűrőtisztító mechanizmussal egyszerűen tisztítható. Természetesen ez a modell is rendelkezik a Start/Stop funkcióval, ami elindítja a Makita porszívót a hozzá csatlakoztatott szerszámgépet az elindításakor.