Ha a böngészőben rákeresünk a padló szintezésére szolgáló anyag kifejezésre, sok különböző nevet fogunk látni. Egy azonban biztos, a Mapei aljzatkiegyenlítő meg fog jelenni a top találatok között. Ezt a száraz keverékeket a betonpadlók gyors kiegyenlítése végett fejlesztették ki és csempe, linóleum, laminált, illetve parketta is fektethető rá. A hígított és használatra kész szintező anyag nagy plaszticitással, folyékonysággal és rövid keményedési idővel rendelkezik. De mikor van szükség a Mapei aljzatkiegyenlítőre?

A befejező anyagok kiváló minőségű lerakásához a padló négyzetméterenkénti maximum 1-2 mm egyenetlensége megengedett. Ezt az értéket nehéz elérni csupán a betonöntés segítségével. Ezért a betonpadlót speciális keverékekkel szintezik. Az ilyen anyagot száraz formában, zsákokban állítják elő. Kiegyenlítő oldat előállításához az elegyet vízzel kell összekeverni, a csomagoláson feltüntetett arányok szerint. A Mapei aljzatkiegyenlítő padlófűtés telepítése esetén is alkalmas, mert nem bomlik le a magas hőmérséklet hatására.

Meggyőző érvek a Mapei aljzatkiegyenlítő mellett

Manapság az önterülő padlóburkolatokat joggal tekintik az egyik legnépszerűbb építőanyag típusnak. A Mapei aljzatkiegyenlítő jó minőségű és tartós, speciális polimer vegyületeket tartalmaz, ami a száradás után egy nagyszilárdságú réteget képez. Valójában az ilyen anyag a padló egyik típusa, ami lehetővé teszi a lehető legsimább felület létrehozását, így azt a fedőréteg alapjául is használják.

A legnépszerűbb készítmények a polimer anyagok alapján készített keverékek, azonban vannak olyan gipszből vagy cementből készült Mapei aljzatkiegyenlítők is, amelyek egy teljesen egyenletes bevonatot hoznak létre. A választás elsősorban a helyiség műszaki jellemzőitől függ. Az önterülő padlóburkolat segítségével gyorsan kiküszöbölhetőek az alap enyhe egyenetlenségei, telepíthető a burkolatot és elegáns bevonat hozható létre a dekoratív hatás érdekében. Ha jó minőségű terméket szeretne vásárolni, aminek az ára megfizethető, a Mapei aljzatkiegyenlítőben bátran megbízhat!