Egy forgalmas úton lerobbanni elég veszélyes dolog. Ilyenkor az első dolgunk, hogy minél hamarabb felhívjuk a többi járművezető figyelmét az álló járműre.

Aki egy forgalmas útszakaszon későn veszi észre a lerobbant járműt, az nagy sebességgel könnyen belerohanhat, ami akár végzetes is lehet. Ezért nem mindegy, hogy miként történik az elakadásjelző háromszög kihelyezése. Nem elég letenni néhány méterrel a kocsi elé és mögé.

Lakott területen belül 50, lakott területen kívül 100 és autópályán 150 méterre kell kitenni az autótól. Ezzel súlyos balesetet előzhetünk meg. Az elakadásjelző háromszög fényvisszaverő borítással van ellátva, ezért a sötétben is könnyen észrevehető.

Néhány modellen LED villogó is található. A kihelyezése egyszerű, a tárolása szintén, hiszen egészen kicsire össze lehet csukni. Így mindig ott van a helye az autó csomagtartójában. Így nem lehet gond, amikor hirtelen szükségünk lesz egy elakadásjelző háromszögre. Még a legkisebb műszaki hiba esetén is fontos kitenni az elakadásjelző háromszöget.