Páratartalom
Páratartalom

Biztos Ön is találkozott élete során legalább egyszer azzal a kellemetlen problémával, hogy a lakásban eluralkodott a dohos szag, a falakon vagy bútorokon penészfoltok jelentek meg, vagy az ablakok elkezdtek vizesedni. Ezek a tünetek mind annak a jelei, hogy a páratartalom túl magas abban a bizonyos helyiségben.

Ezért sokszor házi módszerekhez folyamodik először az ember, amelyek sajnos nem minden esetben hoznak hatékony és hosszú távú megoldást a helyzetre. Amikor túl meleg van a szobában, a levegő nagyon sok vizet fel tud gyűjteni, ami aztán a hidegebb felületeken, pára formájában kicsapódik, ezzel beindítva a penész kialakulását.

Ugyanakkor, bár sokszor észrevehetetlen, de a túl alacsony páratartalom is ugyanolyan veszélyes lehet, hiszen ez is elősegítheti a légúti megbetegedéseket, az asztma vagy allergia kialakulását. Érdemes fokozottan odafigyelni a levegő nedvességi szintjére és jó minőségű párátlanító készüléket beszerezni, hogy otthona megőrizze szépségét, Ön pedig az egészségét!