napelem teljesítmény
Napelem teljesítmény

A technológiai fejlesztések az elmúlt néhány évtizedben hatalmas ugráson mentek keresztül. Ezeknek köszönhetően az életünk sokkal egyszerűbb lett. Természetesen a kutatások számos téren zajlanak tovább, hiszen bőven van még mit elérni. Komoly célkitűzés a jelenlegi napelem teljesítmény folyamatos növelése.

A gyártók minden tőlük telhetőt megtesznek, aminek hála olyan termékek kerülnek a piacra, amelyekbe érdemes belefektetni. A most forgalomban lévő panelek maximális hatásfoka 20 %-ék körül van, de laboratóriumi körülmények között ezekből kihoztak már többet is. A napelem teljesítmény fokozható az optimális elhelyezéssel és dőlésszög beállításával.

A részletek mindig kulcsfontosságúak, ezért figyeljünk oda azokra, ha azt szeretnénk, hogy a rendszerükből kihozhassuk a legtöbbet. Ismerve a fogyasztás mértékét és az esetleges jövőbeni igény növekedését, könnyen kiszámolható, hogy mekkora az a napelem teljesítmény, ami ellátja a teljes háztartásunkat. Az elsőre magasnak tűnő költségek gyorsan visszahozzák a beléjük fektetett árakat és aztán folyamatos megtakarítást tesznek lehetővé.