Amikor összeül egy baráti társaság vagy egy esős napon unatkozik a család a négy fal szorításában, akkor általában előkerülnek a társasjátékok.

Akadnak közöttük olyan jól átgondolt és szépen kidolgozott darabok, amiket nem lehet megunni. Ezek közé tartozik a Dixit, ami 2010-ben elnyerte az év játéka díjat. Mindig képes megújulni, annak ellenére, hogy a játékszabályok egyszerűek. A résztvevőknek ki kell találniuk, hogy körülírás alapján ki melyik kártyalapot húzta.

Valóban nem tűnik túl izgalmasnak, viszont a képek alapján olyan furfangos leírásokat adhatunk, ami igazán vicces és érdekes szituációkat szülhet a Dixit játék közben. Sokan törik azon a fejüket a jelenlegi helyzetben, hogy mit csináljanak otthon, hiszen már nem lehet akármikor és akárhová elmenni.

Érdemes szemezgetni az okosjatek.hu kínálatából, mivel rengeteg érdekes, izgalmas és szórakoztató társasjáték közül válogathatunk. A Dixit nem válik monotonná, mivel az alapkártyák mellé még számos kiegészítő rendelhető, például új paklik, amelyek új élményeket kínálnak.