Amennyiben eldöntjük, hogy kellemesebbé tesszük a környezetünket valamilyen módon, akkor érdemes a kerttel kezdeni. Teljesen érthető, ha felmerül bennünk a zúzott kavics ár. A különböző szemcsenagyságú, természetes anyag ugyanis teljesen alapvető összetevőnek számít a díszkertek kialakításakor. Azon túl, hogy kocsi beállók, ösvények hozhatóak létre a segítségével, még gyakran alkalmazzák talajfedésre is.

Ennek során a növények közötti tér kerül feltöltésre vele, így nem kell foglalkozni a gyomtalanítással és még nedvesség visszatartó hatása is van, miközben remekül fest. A zúzott kavics ár szempontjából talán a leginkább meghatározó a mennyiség. 6 köbméterig történhet egyetlen fuvarban a kivitel.

Ha talajtakarást tervezünk vele végezni, akkor fontos, hogy a földfelszínre először geotextília kerüljön leterítésre, ami visszatartja a gyomokat a felnövéstől. Mindenképpen megéri a zúzott kavics ár kifizetése, hiszen kiváló minőségű, tisztított alapanyagot kapunk a pénzünkért, ami évtizedeken át tökéletes látványt kínál.