Legalább olyan fontos találmánynak számított annak idején, mint a kerék. Tengely hiányában a forgó alkatrészek legtöbbje használhatatlan lenne. Minden mechanikus szerkezet alapját képezik és emiatt rendkívül sokféle létezik.

Különböző méretben gyártják a tengelyeket, az egészen apróktól a hatalmasokig, amelyek például egy hajócsavar meghajtásáért felelősek. A lineartechnik.hu az automatizált gépezetekre és azok alkatrészeire specializálódott.

Egy adott tengelyen nemcsak forgóalkatrészek találhatóak, hanem bizonyos esetben ezek lineáris mozgásra is képesek, mint például a golyósorsó. A kiemelkedő szolgáltatásoknak köszönhetően, a termékek méretre vágására is van lehetőség. Az árajánlat kérés során be kell írni a tengelyhosszt és a darabszámot.

Elég csupán ennyi adatot megadni, hogy kivitelezhetővé váljon a tengelyek méretre vágása. A krómozottól kezdve, a rozsdamentesen át, egészen a csőtengelyig minden megtalálható a termékek között. Fontolja meg a döntését, de ha mégis bizonytalan lenne, akkor a szakértői véleményekre hagyatkozzon!