Fali dekoráció
Fali dekoráció

Ha üresek otthon a falaink, akkor bátran válasszunk ki egy-két természetes dekorációs elemet és tegyük változatosabbá azt. A falszépítő technikákat egyszerűen lehet alkalmazni. A lakás dekoráció már nem jelent nagyobb kiadást, hiszen pár egyszerű elemmel azonnal fel tudjuk dobni a szürke helyiségeket. A falburkolatok között számtalan formával találkozunk, ami között biztosan megtaláljuk azt, amire szükségünk lehet. Az ötletes faldekoráció kialakításához többféle alapanyagot is használhatunk. Nagyon népszerű a mészkő csíkok, kövek és egyéb alakzatok használata is. A folyosón kívül bátran használhatjuk a fürdőszobában, nappaliban vagy akár az étkezőben is.

Faldekorációs ötletekként meg kell említeni a spotlámpákkal való megvilágítást is, ami varázslatossá teszi az eredményt. Nyugodtan válasszunk kőből készült bútorokat, és kisebb tárgyakat is. Ezeket nagyon kellemes összhangba lehet hozni a faldekorálással. 1-2 centis burkolólapokkal, a már meglévő otthonunkat is fel lehet dobni. Nem kell hatalmas összeget költeni, ha változatossá akarjuk tenni otthonunkat. Az antikolt kőlap, polírozott vagy tört felületű mészkő rusztikus hatást kelt.

A mérete és vastagsága sokszor igény szerint kérhető. A folyosón ismétlődő dekorációs elemként is szerepelhet. A minimál és zen stílushoz válasszunk falburkoló paneleket. Látványelemként használva is nagyon jó eredményt fogunk elérni. A dekorcsík használata annyira népszerű, hogy annak a felrakásához nem kell szakértőt sem hívni. Csak olvassuk el figyelmesen az útmutatót és máris kezdődhet a fal dekorálása. A beltéri falburkolatok melegséget és nyugalmat sugároznak.

Folytonosságot úgy tudunk megteremteni, ha mindenhol ugyanazt a kőlapot használjuk fel. A mészkőből készült fali dekoráció eleganciát kölcsönöz a térnek. A változatos felületi megmunkálásnak köszönhetően, soha nem fogunk két egyforma kővel találkozni. Egyedisége éppen ebben rejtőzik. Ha a maximumot szeretnénk kihozni belőle, akkor mindenképpen válasszunk kőből készült tárgyakat, képeket és szobrokat.