Szauna
Szauna

Ma már egyre több ember foglalkozik egészségével és külsejével. Az egészség és a fittség javítására szolgáló, egyik legkiválóbb eszköz a szauna. Köztudott, hogy a rendszeres szauna használat során a testünk rengeteg méreganyagtól szabadul meg, az által, hogy testünk verejtékezik.

A test a magas hőmérséklet elvezetésére verejtéket termel, ez által a méreganyagok és a zsírok fellazulnak és távoznak a szervezetből, így tehát a folyadékveszteséggel együtt, pár száz kalóriától is búcsút vehetünk.

Mi is az a szauna? Egy kis fából készült helyiség, amit 90-100 fokra fűtenek fel, a levegő száraz, forró és a páratartalom alacsony, természetesen ezt a páratartalmat olykor növelik, az által, hogy forró kövekre kis vizet locsolnak.

Ebben a kis házikóban relaxálnak, izzadnak, és ez által méregtelenítenek az emberek. A szauna magas hőjének köszönhetően az erek kitágulnak és elkezdődik a verejtékezés, így felfokozódik a vérellátás és gyorsul az anyagcsere, a méreganyagok kiválasztódása és a kitágult pórusokon több salakanyag képes távozni.