Amint tudjuk, az alkoholfogyasztás káros az egészségre és függőséget okozhat. Viszont, ha felelősségteljesen, minőségi italokat választunk, elsősorban az ízélmény miatt, akkor különleges élményben lehet részünk.

A vodka árak nagyon széles skálán mozognak, de manapság már az sem mindegy, hogy mit nevezünk így. Hogyha alaposan utánanézünk az adott márkának, hogy milyen eljárással készül, akkor könnyen megállapíthatjuk, hogy egy minőségi változatról van-e szó, vagy valamilyen silány lőrével állunk szemben.

A vodka árak is árulkodóak lehetnek, hiszen ezek is utalhatnak az ital minőségére. Nem kell szakértőnek lennünk ahhoz, hogy megállapítsuk mennyire jó egy Grey Goose vagy Finlandia, de a Beluga is hatalmas rajongótáborral rendelkezik. Nyugaton főként koktélokhoz keverve fogyasztják, míg az oroszok, a lengyelek és a szerbek többek között tisztán, szobahőmérsékleten isszák, étkezések előtt, mellett és után.

A vodka árakat ebben az esetben is az adott ital minősége határozza meg. Sokat nyom a latban az, hogy milyen vizet használnak a lepárlás során.