Sokan vannak, akik régóta vágytak arra, hogy az otthonukban jó néhány funkciót egyszerűen tudjanak vezérelni. A műszaki fejlesztések legvégső stádiuma jelenleg a hangvezérlés, amikor is elég csak parancsszavakat alkalmaznunk és megtörténik, amire vágyunk.

A fényszabályozás, redőnyök működtetése, hőmérséklet beállítás vagy egyszerűen csak a televízió bekapcsolása könnyen kivitelezhető. Azt ugyanakkor számításba kell vennünk, hogy a szoftveres hangvezérlés külföldi találmány és olyan gyártók termékein keresztül integrálhatóak a lakásunkban, amelyek nem támogatják a magyar nyelvet.

Kicsit fejlesztve az angol, német vagy japán tudásunkat, biztosan elboldogulhatunk. A kényelem egy új szintre lép ezzel, amit megéri okosan kihasználni. Fáradtan hazaérkezve a munkából, álmosan ébredezve igen hasznos, ha egyetlen szóra felgyúlnak a fények vagy melegebb lesz a szobában. Tudjuk meg pontosan, mi kell ahhoz, hogy megtörténhessen a hangvezérlés kiépítése a jelenlegi otthonunkban, majd tegyünk azért és használjuk gyakran, jó eredménnyel!