Az évek előrehaladtával a bőr regenerációs képessége egyre gyengök, a hialuronsav mennyisége folyamatosan csökken, és a kötőszövet állaga is romlik, hiszen a bőraljában a zsír mennyisége lecsökken. Mindennek a következménye a ráncosodás. Szerencsére ez ellen tenni lehet a ránctalanító segítségével.

Érdemes persze időben elkezdeni a kezelést és a jelek kialakulásának megelőzését. Ha valaki észreveszi, hogy az arcbőre egyre szárazabb és fokozatosan veszít a feszességéből, akkor a megfelelő termék alkalmazásával nem érdemes várni. Nem csupán ezek a legfőbb okai a ráncosodásnak.

Ott van az is, hogy az ismétlődő izom összehúzódások szokássá válnak. Sajnos a mosolygás is ide sorolható és természetesen a homlokráncolás is. Amikor az arcizom összehúzódását a felette lévő bőr már nem tudja követni, akkor mimikai ráncok alakulnak ki. A ránctalanító bevetésével ezek ellen is tenni lehet. Ugye a külső, környezeti tényezők is negatívan hathatnak az arcbőrre.

Az erős napfény, illetve az UV-A rossz hatással van erre. A napozást tehát nem szabad túlzásba vinni, illetve érdemes a szoláriumozást is hanyagolni, ha lehet. A szennyezett levegő, a por, a szélsőséges időjárás mind megviselik a bőrt és veszíthet a hidratáltságából, feszességéből. Ezek ismeretében nem is csoda, hogy sokan egy profi ránctalanító mellett döntenek.

Kinek válik be a teafaolaj tyúkszemre?

A teafaolajnak számos jó tulajdonsága van. A teafaolaj tyúkszemre igazán nagyszerű választást jelent, hiszen a pozitív hatását egyből megmutatja. Nem is meglepő hát, hogy Ausztráliában gyógyszerként tartják számon. Minek is köszönhető az anyag sikere? A teafaolaj hatását elsősorban a természetes hatóanyagtartalmának, a terpinen-4-ol –nak köszönheti.

A teafaolaj tyúkszemre igazán jó, de arról sem lehet megfeledkezni, hogy bőrön rovarcsípésre, pattanásokra és szemölcsökre is használható. Egy sokoldalú anyagról van hát szó, ami számos esetben beválik. Nem vitás hát, hogy a teafaolaj tyúkszemre jó, de ezen kívül akkor is használható, ha gombás eredetű fertőzésről van szó, illetve a zsíros, pattanásos, seborrheás arcbőrre kell megtalálni a megoldást.