Mindent meg akar osztani a szerelmével, a napi történésektől kezdve a kedvenc krémjéig? Sajnos bizonyos dolgoknak ugyanolyan egyedinek kell lenniük, mint a fogkefének. A MediNatural szakértői tudják, miért fontos a speciális férfi bőrápolás. Jelentős különbségek vannak a férfiak és a nők bőre között, amit több tényező okoz. A legfontosabb a hormonszint. A magas tesztoszteronszint miatt az urak bőrének textúrája 20-25%-kal vastagabb és sűrűbb. Ezért jobban ellenáll a szélnek, a szélsőséges hőmérsékleteknek és más agresszív külső hatásoknak.

Az androgének miatt a faggyúmirigyek is aktívabban dolgoznak. Ezért a férfi arcápolás gyakrabban koncentrálódik a kombinált vagy zsíros és gyulladásra hajlamos bőrre. Az arcukon az akne is súlyosabb és észrevehetőbb nyomokat hagy. A bőrük felületén savas környezet uralkodik, így az hajlamosabb az irritációra a napi borotválkozás következtében. Emiatt a férfi arcápolás eszközeinek kiválasztásakor a bőr állapotára és az életkorra kell összpontosítania, nem pedig az évszakra.

A mandula olaj csodálatos alkotóelemei

Ez a csonthéjas gyümölcs egy kiváló növény. Gyönyörűen virágzik, kellemes aromát áraszt, a magja pedig igazi finomság. A mandula olaj a szervezet javát szolgáló összetevők tárháza. Sok növényi kivonat tesz jót a bőrnek, de mindegyiknek más jellemzői vannak. A mandula olaj esetében ez a bőrlágyítás, amit a legendás királynő és szépségideál, Kleopátra is nagyra értékelt, aki ezt a természetes csodaszert cseppentette a tejes fürdőjéhez.

A gazdag összetételének köszönhetően, a vele dúsított kozmetikumok táplálnak, elősegítik a sebgyógyulást, hidratálnak, frissítenek és tonizálnak és még antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkeznek. A mandula olajat az alapolajok közé sorolják, vagyis önálló bőrápoló termékként szolgálhat. Persze csak akkor, ha a felhasználó nem allergiás rá. Érdekesség, hogy az olaj mellett, a kozmetikai termékekben mandula savat is használnak, amit gyümölcssavként tartanak számon. Kiváló tulajdonságai és kellemes illata miatt, a mandula olajat gyakran használják az arc, a test és a haj ápolására.