Mint tudjuk, a víz az élet forrása. De a vízzel ártalmas anyagok kerülhetnek a testünkbe, így veszély forrásává is válhat. A hagyományos csapvíz már régóta nem tiszta. Mi a teendő? – kérdezzük ilyenkor. Vásároljunk palackozott vizet vagy telepítsünk vízszűrőt? Mikor, hogyan és miért használjunk víztisztítót? Nyilvánvalóan azért, hogy tiszta vizet használhassunk. A leghatékonyabb szűrők a vízellátó rendszerbe vannak szerelve.

Általában egy egész rendszert helyeznek el ide, mivel először meg kell tisztítani a vizet a nagyobb szennyeződésektől, mint például a homok és a csövekből származó fémrészecskék, majd a káros mikroorganizmusoktól, a klórtól és más, az egészséget veszélyeztető komponensektől. Korábban csak felforraltuk a vizet, akkor most miért használjunk víztisztítót?

Igen, a forralás megöli a baktériumokat, de a vízben nemcsak ezek vannak jelen, hanem sokkal veszélyesebb anyagok is, amelyek évekig felhalmozódhatnak a szervezetben. Manapság az üzletekben bárkinek elérhető a palackozott víz. Ha vásárolhatunk tisztított vizet, miért használjunk víztisztítót? Azért, mert a jóhiszemű gyártó ugyanazokat a tisztítási módszereket alkalmazza, amelyeket a beépített háztartási szűrők.

Ugyanakkor jövedelmezőbb egy helyhez kötött szűrő telepítése, mint naponta tiszta vizet vásárolni az üzletekből. Természetesen magunk döntjük el, hogy miért használjunk víztisztítót? Jelen pillanatban ez az egyetlen hatékony módja annak, hogy a szükséges mennyiségben képesek legyünk biztosítani a tiszta vizet.