Megfelelő kártya gyerekeknek
Megfelelő kártya gyerekeknek

A kicsik egyik kedvenc játéka a kártyajáték. De nem mindegyik kártya gyerekeknek való. Figyelembe kell venni az életkori sajátosságaikat, amikor kiválasztják a játékkártyát a szülők. A gyermekek vonzónak találhatják a pókerkártyát ugyan, de még azokat a komoly játékokat, amelyeket a felnőttektől láttak nem tudják játszani velük.

Ezért is fontos, hogy előbb megismerjék az egyszerű szabályok szerint játszható kártyákat és kártyajátékokat. Így elsajátíthatják azokat az alapszabályokat, amelyek minden előfordulnak.

Az egyik kedvelt kártya gyerekeknek a mesefigurákkal ellátott paklik, viszont a különböző életszituációkat megjelenítő darabokat is kedvelik, például a memóriakártyákat és az asszociációs kapcsolatokra épülő kártyákat is. Így már kisgyermekkorban megtanulják, hogy a kártyák egymáshoz tartozó lapokból épülnek fel és bizonyos szabályok szerint lehet játszani velük.

A komolyabb póker vagy magyar kártyával is játszhatnak egyszerű szabályok szerint, például csak a piros lapokra találnak ki vicces mozdulatokat és akinél az a kártya következik, azt a mozdulatot teszi meg. Így ez a kártya gyerekeknek való lehet, hogyha megfelelően alkalmazzák a szülők vagy az oktatók.