A munkavállalók bizony változatos körülmények között dolgoznak, de olyan is előfordulhat, hogy a gyártás során hatalmas mennyiségű por keletkezik. Ez ellen megfelelő védelmet kell biztosítani, úgyhogy betartandó a pormaszk viselése. Sokféle egészségügyi problémát okozhat, ha a tüdőbe por kerül, ami eleinte ártalmatlannak tűnik, azonban évek múlva nagyon komoly betegségek is kialakulhatnak emiatt.

Nem véletlen tehát, hogy sok esetben törvény írja elő a pormaszk használatát munkavégzés közben. Egy magas minőségű termék kiszűri a levegőből a szennyeződéseket, a gőzt, a port, valamint a különböző apró részecskéket.

Előfordulnak mikroszkopikus szemcsék a levegőben, amelyeknek belélegzése kellemetlen tünetekkel jár, például köhögés, tüsszentés, szemkönnyezés, súlyosabb esetben pedig fulladás is előállhat. A pormaszk kiválasztása előtt pontosan tisztázni kell, hogy milyen anyagokat akarunk kiszűrni ezzel a levegőből, mert a porok tekintetében szintén léteznek különböző osztályozások. Ha minőségi pormaszk megvételét tervezi, keresse a netpolc.hu webshopot!