Sok kerti gép manapság már nélkülözhetetlennek mondható. Idesorolható a kapálógép, amelyiket sokan csak rotációs kapa néven ismernek. A segítségével hatékonyan, gyorsan és fáradalmak nélkül végezhető el a munka. Nem is kérdéses hát, hogy szükség van-e erre. Mielőtt azonban megvenné valaki ezt a terméket, érdemes alaposan átgondolni bizonyos szempontokat és azt, hogy mit is vár el a tulajdonos ettől.

Aki először vesz életében ilyen masinát, jó, ha tudja, hogy pontosan mire is alkalmazható a kapálógép. A rotációs kapát talajművelésre lehet használni. Előkészíthető a magágyás, fellazítható a föld, beforgatható a szerves trágya és még a gyomtalanításban is segít. Sőt, a korszerűbb modellek még fűnyíróként is funkcionálhatnak.

Mielőtt persze bármilyen munkát végezne vele az ember, meg kell vizsgálni a talajt, hogy milyen a minősége, mennyire laza vagy kemény, mekkora a nedvességtartalma. Ezeknek a tudatában határozható meg a kapálógép dőlésszöge a munka közben. A rotációs kapa megvehető a denakert.hu internetes boltban, ahol a magas nívó a reális árral találkozik.