Kategória Webáruház

Mitől más a folytonégő kályha a megszokottól?

Folytonégő kályha

Vannak olyan speciális fűtőszerkezetek, amelyek a kialakításuk, működési elvük miatt sokkal jobb teljesítményt biztosítanak, mint a megszokott darabok. Erre kiváló példa a folytonégő kályha. Ennek a nevéből már sejteni is lehet, hogy mi a berendezésnek a titka. Sokan ezt csak úgy ismerik, hogy az energia-hatékony kandalló. Akik ilyet akarnak venni, de nem mozognak otthonosan a témában, jogosan tehetik fel a szakembereknek a kérdést, hogy mitől nevezhető egy kandalló folytonégőnek és mennyire biztosítanak ezek valóban folyamatos és egyenletes fűtést?

A folytonégő kályha nevet csak akkor viselheti egy berendezés, ha az minden téren megfelel az NFD 35376 szabványának. Mit is jelent ez? Nos, egy eszköz képes kell legyen egyetlen megrakással nagyjából 10 órán keresztül lassú égésre. Ez pedig annyit takar, hogy a folytonégő kályha csökkentett üzemmód mellett képes úgy működni, hogy az ezután megmaradt parázsról a tűz újragyújtható marad. Azt azonban nem lehet elfelejteni, hogy az ilyen eredményeket felmutató készülékek ideális körülmények között lettek tesztelve. Emiatt az otthoni folytonégő kályha normál körülmények között körülbelül 8 óráig biztosítja a lassú égésy. Természetesen egy családi házban ez bőven elegendő. Az efféle egyedülálló kandalló Kecskemét településén is beszerezhető, főleg akkor, ha valaki a megfelelő helyről vásárol. Rengetegen tudják, hogy például a Fire Store cég nagyon régóta garantálja a magas minőség mellett a kedvező árakat.

A folyton égő modellen kívül, igen felkapott a légfűtéses csempe kandalló. Ezek esetében két fajta hőleadásról lehet beszélni. Az első az úgynevezett, sokak által ismert sugárzó hő. Ezt a kandalló az üvegablakán keresztül adja le. A másik fajta a konvekciós fűtés, ahol a hőleadó felület maga a kandallótest. Az utóbbi típus adja a szerkezet összteljesítményének több mint 50%-át. A légfűtéses kandalló Kecskemét városában azért sokak első választása, mert ez nem csupán roppant hatékony és energiatakarékos, hanem biztonságosan kezelhető is. Ez igazán nyomós érv, ami miatt igenis tanácsos ezt megvenni.

Print Friendly, PDF & Email