Egy nagyon modern világban élünk, ami teljesen felborította a természettel való megszokott egyensúlyunkat. Még nagyszüleink is sokkal közelebb voltak a környezethez, mint azt mi tesszük, főként a nagyobb városokban. A mindennapok szerves része lett a stressz, a rohanás, az idegeskedés. Ezzel pedig az a baj, hogy nemcsak alkalomszerűen jelentkezik, hanem fokozott szintet tart fent és számos életfolyamatot befolyásol ilyen módon. A stressz ellen muszáj tehát hatékonyan fellépni.

Már az orvostudomány is elismeri, hogy rengeteg betegség kialakulásának előfeltétele a fokozott stressz. A gyakori szív- és érrendszeri panaszok, gyomorfekélyek, állandó fejfájás kiváltó oka, hogy a stressz ellen nem tudunk megfelelően küzdeni. A szervezetben ilyenkor olyan hormonális változások mennek végbe, amelyek egy gyorsabb reagáló képességet tesznek lehetővé, viszont ennek az állapotnak a megmaradása nagyon kimeríti a testet. Mindenképpen küzdeni kell a stressz ellen, hiszen annak jelenlétében csak idő kérdése a súlyos tünetek megjelenése.

Elegendő lehet csak a magnézium stressz ellen?

Mivel az újkor embere az instant megoldások híve ezért szeretné, ha minden problémára egy kapszulában lenne a válasz. Ez ugyanakkor nem ennyire egyszerű. Bár a magnézium stressz ellen hatékony fegyver önmagában nem mindig elegendő. Az idegrendszer fokozott működése gyorsan kimeríti az ásványi anyag tartalékokat, ezért nem meglepő, ha fellépnek az ezzel járó tünetek. Ha kellően fel van töltve a testünk tápanyagokkal, akkor könnyebben tud reagálni, de látható, hogy csak a magnézium stressz ellen kevés lesz.

Érdemes a teljes életmódváltásban gondolkodni, ami a körülmények és a gondolkodás szöges megreformálást jelenti. Ha kilépünk abból a környezetből, ami komolyan megterhel bennünket, úgy máris csökken a stressz. Meg kell tanulni elvonatkoztatni, elegendő időt szánni a pihenésre, kiegyensúlyozottan táplálkozni, rendszeresen mozogni. Ha mindez biztosított, akkor pluszban a kellő mennyiségű magnézium stressz ellen máris gyorsabban fejti ki a hatását. Vegyük kezünkbe az életünket!