A lakberendezés terén egyre népszerűbbé válik a tradicionális elemek ötvözése az új megoldásokkal. Csupán tisztában kell lennünk azzal, hogy ezt milyen módon kivitelezhetnénk ízlésesen.

Például a parkettalakk segítségével, ami ebben az esetben kitűnő eszköznek számít a felújítás során. Azt gondolhatnánk, hogy már nem érdemes a régi, öreg parkettával foglalkozni. Sokkal jobb laminált, hajópadlólapokat használni, ami olcsó és esztétikus megoldás.

Viszont a régi parketta, padlózat könnyen és gazdaságosan felújítható. A parkettalakk ráadásul rendkívül időtálló felületet eredményez. Az már ízlés kérdése, hogy milyen árnyalatú felületet szeretnénk kapni. Ebből a szempontból is több lehetőség áll a rendelkezésünkre. Elég csak megtekinteni a festekarena.hu kínálatát.

A parkettalakk teljesen vízálló réteget képez a fán, aminek ráadásul a terhelhetősége is igen magas. Ez annyit jelent, hogy nem keletkezik benne kár a súlyos bútorok terhe alatt. A parkettalakk alkalmazását érdemes szakemberre bízni, a felületi hibák elkerülése végett.