Az arany napjainkban az egyik legkeresettebb a nemesfémek között. Mégis egyre több női ezüst nyaklánc talál gazdára a vásárlások során, mivel sokkal elérhetőbb áron tudunk hozzájutni az ékszerekhez, ezáltal minden fontosabb alkalomra beszerezhetünk egyet. Az egyik legfelkapottabb fajtája medállal kapható.

Az aranyshop.hu oldalon találunk hagyományos szívet, karikát és merészebb darabokat, mint az angyalszárny, az élet fája, de lepkét és más cuki figurákat. A borostyán mellett, választhatunk csillogó köveket, cirkóniát, türkizt, tenyésztett gyöngyöt, de kérhetünk személyesebb modellt, amin egy név, szó vagy dátum szerepel. Az ékszer kiválasztásánál figyelnünk kell, hogy milyen bevonatot akarunk az ezüstön, így lehet ródiumozott, aranyozott, esetleg antikolt.

A lánc hosszmérete 40-60 szem között mozog, de a 45 körüli darabok a legfelkapottabbak. Végül, de nem utolsósorban figyelnünk kell a női ezüst nyaklánc árára, ami 5000 Ft-nál kezdődik, de különleges esetekben meghaladhatja a 100.000 összeget is.