A leginkább Spanyolországban található citrin nevű ásvány régóta kedvelt kő, hiszen páratlan sárga színével rövid idő alatt belopta magát az ember szívébe. A Nap kövének is nevezett kristály egyáltalán nem unalmas, hiszen árnyaltan megbújik a citromsárga mellett az arany és a méz világosabb-sötétebb tónusa is. A citrin karkötő segítségével meg lehet találni a határtalan örömöt, a boldogságot.

Nagyon előnyös a viselése azoknak az embereknek, akik zárkózottak, pesszimisták, depresszióra hajlamosak. A citrin karkötő feloldja azokat a szellemi, lelki és testi blokkokat, amelyektől ezek a viselkedésformák kialakultak. Cserébe újra gondtalanul áramolhat a testben és körülötte minden olyan energia, ami a jő közérzet alapja szokott lenni.

A rossz benyomások kezelésében is hatékony eredményeket hoz a citrin karkötő, amiket a Bika, az Ikrek, az Oroszlán, a Szűz, a Skorpió, valamint a Bak csillagjegyek szülöttei viselnek a legnehezebben. Nekik az arany középút megtalálását szorgalmazza ez a sárga ásvány.