Műanyag ablak téli nyári
Egy lakás esetén jelentős költséget jelent a téli fűtés vagy a nyári hűtés nagy forróságok esetén. Amennyiben ezeknek az árán spórolni akarunk, akkor olyan nyílászáró legyen beépítve, amelyik tökéletesen záródik. Az egyre felkapottabb műanyag ablak téli nyári szereléssel megfelel erre a feladatra. Ez a rendszer szinte teljesen tökéletes szigetelést biztosít, ami azonban nem mindig előnyös.

Tény, hogy a légáramlást megakadályozza, és elérjük a célunkat, miszerint kevesebb energiával felfűthetjük a helyiséget, de emiatt kialakulhat egy intenzív párosodás, ami gombák elszaporodását segítheti elő. A műanyag ablak téli nyári típus esetében ez megakadályozható rendszeres szellőztetéssel vagy higroszabályozású légbevezető beépítésével, amit a levegő páratartama hoz működésbe.

Nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy bármennyire is kevés fenntartást igényel a műanyag ablak téli nyári típusa, ha rendelkezik vasalattal a nyitás, zárás érdekében, akkor kihagyhatatlan az időközönkénti karbantartás. Összefoglalva, a műanyag ablak téli nyári rendszere jó megoldás a költségmegtakarításra, de érdemes figyelni az apró részletekre a problémák elkerülése végett.