A citrom-só vagy több helyen a narancs-fahéj kombináció hallatán sokan mosolyodnak el, és gondolnak azonnal az egyik legnépszerűbb italra, a tequilára. Az, hogy ki milyen formában issza, igazán csak a személyes ízlés függvénye, a lényeg ugyanis nem a „körítésben” van.

A tequila ár, legyen szó bármelyik márka termékéről, nagyon sokat mond az adott nedű minőségéről, még mielőtt lekerülne a kupak az üvegről.

Persze ez nem meglepő tény az alkoholos italok világában, azok a termékek ugyanis, amelyek gyanúsan alacsony árral operálnak, joggal adnak okot a bizalmatlankodásra.

Az ízében markáns, hatásában lágyan andalító tequila sokak kedvence, ám azt is kijelenthetjük, hogy a nemek harcából inkább az urak kerülnek ki győztesen, mint az italkülönlegesség legnagyobb hódolói. Ha prémiumminőségben képzeljük el az italozást, a tequila ár körülbelül a 15 ezer Forint magasságban láthatjuk. Ezen a szinten már lehetetlen nagyot tévedni. Gold vagy Silver címke? Ez már egyéni döntés, a lényeg, hogy ne felejtsük el a sót és a citromot!