Bizonyos italok nem rendelkeznek olyan előkelő történelmi háttérrel, mint a pezsgő vagy konyak. Az egyik ilyen a rum, aminek hallatán sokszor a részeges tengerészek kedvenc nedűje jut az eszünkbe. Nem kell azonban lebecsülni ezt az itókát, mivel a jó minőségű fajta bizony megfordul a legrangosabb eseményeken és az igényes szeszesital fogyasztók poharában is.

Azt tudjuk, hogy többféle létezik, hiszen a fehér és arany mellett, a fekete és fűszeres változatok is megtalálhatóak. A rum jelentős százalékát a Karib-térségben állítják elő, de más nemzetek is kedvet kaptak a készítéséhez, mint a spanyolok, franciák és portugálok. A viszonylag magas alkoholtartalmú ital íze tisztán is nagyon kellemes, de azt mindenki tudja, hogy a rum számos koktél nagyszerű alapja.

A Mohito, Cuba Libre vagy Pina Colada koktélokat nagyon sokan fogyasztják előszeretettel. A rumot a gasztronómia is felfedezte, hiszen a süteményekben is előfordul, a csokoládéval pedig igazán nyerő párost alkot. A legjobb fajták a premiumitalnagyker.hu webshopban kaphatóak.