Varázslatosan szép, változatos fonalak vásárolhatóak napjainkban, tehát alapanyag beszerzés szempontjából, az alkotni vágyó személyeknek könnyű dolguk van. Például a kiemelkedő minőségű selyem fonal megvétele jó döntés, mert időtálló, tehát sok évig viselhetjük a felhasználásával készült ruhadarabokat.

Tulajdonképpen a selyemnek két formája létezik, az egyiket a tenyésztett selyemhernyó, a másikat pedig a szabadon élő gubójából állítják elő. Az ókori Kínáig nyúlik vissza a selyem fonal története, ahol a készítésének titkát évszázadokon át őrizték, de a selyemutakon keresztül kereskedtek vele. Luxus árucikként tekintettek rá az európaiak, de hosszú ideig csupán álom maradt ama törekvésük, hogy elő tudják állítani a selymet.

Végül csak sikerült, így ma már sok helyen vásárolható selyem fonal, a kézimunkázók legnagyobb örömére. A nordfonal.hu webáruház is széles választékot kínál ebből az alapanyagból. Jó anyagi feltételekkel forgalmazza ezeket a gombolyagokat, ezért ajánlott felkeresni a boltot.