Milyen egy jó sisak? Könnyen rávághatnánk, hogy biztonságos! Elvégre ez az elsődleges célja, hogy védje a fejet az ütődésektől. Viszont egy jó kerékpáros sisak nemcsak ellenálló az ütődésekkel szemben, hanem kényelmes is.

Ez pedig nagymértékben tőlünk is függ, hiszen nem mindegy milyet választunk. Nem árt például, hogyha van benne bogárháló, hiszen nem valami kellemes, amikor egy darazsat elkapunk a kerékpáros sisakkal és az bekerül a szellőző nyílások közé.

A kivehető, mosható belső rész szintén remek megoldás. Védjen, de ne legyen túl nehéz! Egy idő után kényelmetlenné válhat a viselése, mivel erőlteti a nyakat, a hátat. A megfelelő kerékpáros sisak nem csúszik előre, sem hátra.

Ebből a szempontból a megfelelő beállítás is sokat számít. Ami a legfontosabb, hogy viseljük minden alkalommal a kerékpáros sisakot, mert önhibánkon kívül is előfordulhatnak megjósolhatatlan, véletlen balesetek, utána pedig késő bánkódni, amiért nem viseltük. Ne bízzuk a véletlenre a testi épségünket, inkább vegyük a kezünkbe az irányítást!