Fogfehérítés
Fogfehérítés

A magyar lakosság körében nagyon népszerű italnak számít a kávé, hiszen a segítségével eredményesebben végezhetők el a mindennapi feladatok. Azonban hátrányokkal is járhat a rendszeres fogyasztás, mert a fogak elszíneződhetnek és rongálódhatnak. Ebben az esetben a fogfehérítés jelentheti a megoldást, hiszen a segítségével a fogak újra a régi fényükben csilloghatnak.

 

A művelet egyáltalán nem bonyolult, ezért akár rövid időn belül is látványos eredményt lehet elérni. Akár 6-8 árnyalattal is világosabbá válhatnak a fogak, a páciensek pedig végre bátran mosolyoghatnak. A Clinident szakemberei szerint többféle lehetőség közül lehet választani, ha a fogfehérítés lenne a cél. Például nagyon sokan döntenek úgy, hogy egy otthoni készlet felhasználásával teszik szebbé a fogaikat.

 

Az sem ütközik akadályba, ha valaki inkább a szakorvosokra bízná a feladat elvégzését, hiszen a rendelőben mindig kérhető segítség. Abban az esetben sem kell lemondani a fehér fogakról, ha valaki rendszeresen iszik teát vagy vörösbort, hiszen a fogfehérítés ebben az esetben is hatásos lehet. Azonban a jövőben mérsékelni kell ezeknek az italoknak a fogyasztását, hiszen csak így lesz tartós az eredmény. A kezelést követő két hétben mindenképpen kerülni kell a fentebb említett italokat a fogfehérség megőrzése érdekében. A rendelőben sokan kérdeznek arról is, fájdalmas-e a fogfehérítés? Szerencsére, ettől nem kell tartaniuk a pácienseknek, hiszen nem éreznek majd szinte semmit a folyamat során.

 

Ugyanakkor a kritikus időszakban kerülni kell a dohányzást is, mert csak így fognak szép fehérek maradni a fogak a fogfehérítés után. A szakemberek, természetesen, kímélik a fogszövetet és az ínyt a kezelés alatt, és csak a zománccal foglalkoznak, hiszen a cél az oda lerakódott elszíneződések eltávolítása lenne. A feladat elvégzése hidrogén-peroxidos géllel, illetve lámpával történik a Clinident rendelőjében. A kezelés után jelentkező érzékenység a legtöbb esetben igen hamar elmúlik, tehát mindenképpen érdemes tenni egy próbát a fogfehérítéssel.