A laminált padló lefektetésénél is oda kell figyelni a részletekre, de az viszonylag gyorsan megy, hiszen nem kell folyamatosan anyagot keverni, mivel nagyrészt a padlólapok méretre vágásával kell foglalatoskodni. A festőhengerrel még egy gyerek is megbirkózik, de a hidegburkolással már más a helyzet.

Nem mintha a fent említett munkákhoz nem lenne szükség szakértelemre, de az utóbbit nem árt, ha tapasztalt kezek végzik. Már a csemperagasztó kiválasztásánál el lehet rontani. Ha ez mégis sikerül, akkor majd befuccsolhat a szakértelmünk az anyagkeverésnél, de ha még ezzel is megbirkózunk, akkor sem lehet felhőtlen az örömünk, hogyha nem tudjuk vízszintesen és egyenletesen felrakni, illetve lerakni a kerámialapokat.

A csemperagasztó minősége gyakran a megkötés után mutatkozik meg. Addig szinte mindegyikkel ugyanúgy lehet dolgozni, ha megfelelő sűrűségűre keverjük ki. Viszont a rossz minőségű csemperagasztó egyszerűen elengedi a csempét, ami leesik, esetleg száradás közben megváltozik a térfogata, ami egyenetlenséget okozhat, de előfordulhat, hogy elrepeszti a járólapot.

Tehát fontos, hogy előrelátóak legyünk az anyaghasználattal kapcsolatban és ezzel máris elkerültük, hogy száradás után elölről kelljen kezdeni az egész munkát. Az átlagos csemperagasztó beltérben tökéletesen megfelel, a kültéri viszonyokat viszont jobban tolerálja a flexibilis változat. Ez a fajta csemperagasztó jobban bírja a hőmérsékletváltozást, ezáltal a kerámialapok kisebb terhelésnek vannak kitéve. A webáruházban mindkét változat egyaránt megtalálható.