Nyugdíj kiszámítás
Nyugdíj kiszámítás

Munkavállalás során legtöbben az elvégzendő munka jellegét és a várható jövedelmet tartják kizárólag fontosnak. Sajnos tény, hogy még mindig nagyon kevesen gondolkodnak előre, és számolnak azzal, hogy nem csak a jelenlegi megélhetésre kell pénzt fordítani, hanem bizony a nyugdíjas évek anyagi biztonságának megteremtése is fontos. Míg korábban legtöbben bíztak az állami nyugdíjrendszerben, addig ma már kénytelenek vagyunk belátni, ez korántsem olyan megbízható, mint azt egykoron hittük.

Könnyen lehet, hogy még töredékét sem fogja megkapni annak a pénznek, amit remél, és a helyzet a nyugdíjkorhatár emelkedésével is egyre tragikusabb. De mégis milyen megoldás létezik arra, hogy ne kelljen a nyugdíjas években nyomorogni, és a sok esetben bizony magas gyógyszerárak se jelentsenek problémát?  Sebestyén András nyugdíjkalkulátora szerint a jelenlegi nettó fizetés és az életkor megadása elegendőek ahhoz, hogy kiszámítható legyen, mennyi állami nyugdíjra lehet majd számítani.

Ennek ismerete azért kiemelt jelentőségű, mert így már most kiszámíthatóvá válik az is, mennyit érdemes félretenni annak érdekében, hogy legalább a mostani életszínvonalon sikerüljön majd élni akkor is, ha elérte a nyugdíjkorhatárt. Ne feledje, az öngondoskodás keretein belül történő nyugdíj célú megtakarításokhoz állami támogatást is igénybe vehet, amely még kedvezőbbé teszi ezeket az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő lehetőségeket! Hozzon okos döntéseket a jelenben, és így biztosan nem kell majd anyagi gondokkal szembesülnie élete alkonyán sem!