A különféle méretek bekavarhatnak a vásárlás során. Pedig nem nagy ördöngösség a kerékpár gumi kiválasztása, csupán néhány tényezőt kell figyelembe venni és utána garantált az akadálytalan gördülés.

Elsősorban a bicikli típusát és annak kerékméretét kell megnézni. 26-os kerékre ugyanekkora átmérővel rendelkező kerékpár gumit kell választani és ez értelemszerűen a többi méret esetében is így van. Minél vékonyabb egy külső, annál kisebb az ellenállása, tehát könnyebb haladást eredményez, viszont a tapadással lehetnek gondok.

Városi használat esetén érdemes megtalálni az arany középutat. Bár a városi és trekking biciklikre való kerékpár gumik már eleve így vannak tervezve. Ha néha terepen is megfordulunk, akkor recék is kellenek.

Ellenben az országutak szerelmeseivel, akiknek az a jó, hogyha minél vékonyabb és simább a kerékpár gumi. Az enyhe bordázottság az országúti esetében inkább a vízelvezetés miatt fontos, mert így nedves úton is jobb tapadás érhető el. Ha a régi már repedezik és elkopott, akkor mindenképp érdemes beszerezni egy újat.