Sokan a mindennapi használati tárgyak vásárlásakor azokat a darabokat részesítik előnyben, amelyek multifunkcionálisak, tehát nem csupán egyetlen dologra használhatóak.

Ilyen a még mindig népszerű sporttáska, ami számtalan egyéb célra is alkalmas. Valószínűleg kevesen vannak, akik ezt a nagyszerű találmányt csakis az edzésre, vagy egy fontos meccsre igyekezve használják. Vétek is lenne mindössze erre elpazarolni a benne rejlő lehetőségeket.

Gyakorlatilag kevés olyan eszköz akad, ami a sporttáskánál alkalmasabb lenne például utazáskor, hiszen rengeteg méretben és többféle anyagból fellelhető, amit a gyártók egyedileg elhelyezett zsebekkel, fiókokkal tesznek a pakoláshoz kifejezetten alkalmassá.

A repülőgépeken is nagy szolgálatot tehetnek, hiszen a fapados járatok kézipoggyász szabályzatában foglalt előírásoknak a legtöbb sporttáska megfelel, így ingyen, külön díj megfizetése nélkül vihető a fedélzetre. A kínálat pedig szinte határtalan, így senkinek nem okozhat gondot a számára tökéletes darab felkutatása.