szivattyú karbantartás
Szivattyú karbantartás

Hazánkban komoly fagyok is szoktak lenni a téli időszakban, amire alaposan fel kell készíteni a szabadban lévő eszközeinket, berendezéseinket. Többek között a szivattyú karbantartás is a hideg idők beköszöntése előtt elvégzendő feladataink közé tartozik, ugyanis ha a rendszerben maradt víz megfagy, az akár teljesen tönkre is teheti a szerkezetet.

Ilyenkor gondoskodni kell arról, hogy a szivattyú, ha nem is meleg, de legalább olyan helyre kerüljön, ahol nem lesz tartósan 0 fok alatt a hőmérséklet. Továbbá a szivattyú karbantartás azt is magába foglalja, hogy minden csepp vizet kiürítsünk a berendezésből, illetve, hogy meggyőződjünk, nincs rajta semmi sérülés.

Ugyanis a hideg tovább ronthat az apróbb hibákon, amik tavaszra akkorára nőhetnek, hogy nem lehet majd beindítani a folyadék áramoltatására szolgáló eszközt. Ugyanakkor, ha egy bonyolultabb rendszerről van szó, akkor a legjobb, ha a szivattyú karbantartás profi által történik, mert így nem történhet meg, hogy figyelmetlenség vagy a hozzáértés hiánya miatt kell majd a szezont új berendezés vásárlásával kezdjük.