Készségfejlesztő játékok
Készségfejlesztő játékok

Sok szülő azért ódzkodik a készségfejlesztő játékok vételétől, mert úgy gondolják, hogy a csemetéjük még kicsi a tanuláshoz. Szerencsére az anyukák és apukák félelme alaptalan, hiszen ezek az eszközök direkt úgy vannak megtervezve, hogy szórakoztató legyen a velük való foglalkozás.

Ennek a függvényében, a készségfejlesztő játékok már akár kiskorban is megvehetőek a lurkók számára. Azonban arra ügyelniük kell a szülőknek, hogy olyan termékeket vegyenek, amelyek az életkor és a fejlettség tekintetében megfelelnek a gyerkőceiknek.

A készségfejlesztő játékok csak abban az esetben fognak örömöt okozni, ha a gyermek meg tudja oldani azokat a feladatokat, amelyek felmerülnek a foglalkozás során. Kismértékben esetleg érdemes lehet a szülőnek is besegíteni, ha azt látja, hogy a gyermeke elakadt a megoldás keresésében.

Nem ajánlatos azonban a készségfejlesztő játék esetében minden problémát megoldani a lurkó helyett, mert ezzel a szülők egyrészt elveszik a kicsi sikerélményét, valamint arra mutatnak példát, hogy a nehézségek felmerülésekor el lehet menekülni, mert más majd megoldja a problémákat.