Nagyon hasznosak és egy bizonyos kor után nélkülözhetetlenek is a különböző porcerősítő készítmények, amelyek biztosítják számunkra a fájdalommentes mozgás lehetőségét. Érdemes pontosan tudni, hogy milyen és mennyi kollagén kell naponta, mielőtt kiválasztanánk a megfelelő étrend-kiegészítőt.

Csak olyat ajánlott megvásárolni, ami II-es típusú kollagént tartalmaz. Ugyanis ez a porcok fő alkotója, ami megtalálható az ízületekben, a porckorongban és a csarnokvízben is. Az artroflex.hu portálon keresztül megvásárolható Artroflex Plus étrend-kiegészítő napi adagja 2700 mg II-es típusú kollagén peptidet tartalmaz, így nagy segítségünkre lehet, ha csökkenteni szeretnénk a porckopás okozta fájdalmakat.

A gyártók tudják, mennyi kollagén kell naponta és ennek megfelelően alkották meg a terméket. A készítmény rendszeres szedése mellett fontos a gyakori testmozgás! Mert hiába vagyunk tisztában azzal, hogy mennyi kollagén kell naponta, ráadásul be is szedjük azt, ha a hatását nem növeljük repetitív mozgással is.