Tahini

Számtalan olyan finomság létezik, amit még nem ismernek eléggé a magyarok. A tahini mostanában bukkant fel a köztudatban, a különleges ízének köszönhetően. Mivel a szezámmag felhasználásával készült, ezért biztosan sokaknak nyeri majd el a tetszését. A szószban többféle ásványi anyag és vitamin is található. Fontos kiemelni, hogy fitoösztogén is van benne.

Képes igen rövid időn belül felszívódni, illetve az emésztése sem túlzottan megterhelő. A bulkshop.hu internetes áruházba kell ellátogatnia annak, aki kacérkodik a kipróbálásának gondolatával. Most 500 grammos kiszerelésben rendelhető meg, üveges változatban. A színe fehér, az állaga kissé a majonézére hasonlít. A tahini remek választás lehet a különleges családi vacsorák alkalmával, hiszen vélhetően sokaknak el fogja nyerni a tetszését. A hagyományos ízeket kedvelők sem fognak benne csalódni.

A legtöbb esetben a gyermekek is szívesen megkóstolják. Remekül illik a húsokhoz, a salátákhoz és a köretekhez is, tehát a konyhában sokféleképpen használható. Az ételallergiában szenvedők a fent említett oldalon nézhetnek utána annak, hogy pontosan mit tartalmaz a tahini. Az ára nem túl magas, tehát ez senkinek sem fogja kedvét szegni a vásárláskor.

Gyorsan megérkezik a megadott címre, ezért a hétvégi menünél már hasznát veszik majd a háziasszonyok. Érdemes minél rövidebb időn belül felhasználni, hiszen csak korlátozott ideig tárolható. A tapasztalatok szerint, a tahini általában gyorsan elfogy, a finom ízének köszönhetően. Eleinte csupán egy kisebb mennyiséget érdemes belőle felhasználni, mert képes jelentősen megváltoztatni az ételek zamatát.