Úgy gondolják, hogy a kandalló a legrégebbi módja az otthon fűtésének, ha nem vesszük figyelembe az ősi nyitott tűzhelyeket. Ez a 600 éves múltra visszatekintő fűtőtest manapság új köntösbe bújva hódít, azonban már semmiképp sem számít luxuscikknek. A modern cserépkályha árak lehetővé teszik, hogy azt a kényelmet érezzük, ami korábban csak az arisztokraták kiváltsága volt. A cserépkályha elnevezése azon ritka esetek egyike, amikor egy fűtőtestet a burkolat anyagáról neveznek el.

Ez nagy valószínűséggel azért van, mert a cserép ebben az esetben meghatározza a készülék hőfizikai jellemzőit. A megfizethető modern cserépkályha áraknak köszönhetően, ezek a fűtőtestek ma már egyre gyakoribbak az otthonokban. De nemcsak azokban, amelyeket provence vagy rusztikus stílusban rendezték be. A korszerű modellek a hightech körülmények között is megjelennek, ahol nemcsak az ősi hagyományok megtestesítőinek szerepét töltik be, hanem a legújabb fűtési technológiát is képviselik. A modern cserépkályha árak kellemes meglepetésként szolgálnak mindenkinek.

Egyszerre szolgál és véd a kandalló kémény

A saját ház fűtéséhez speciális berendezés szükséges. A választástól függetlenül pedig nélkülözhetetlen egy olyan speciális kimeneti cső megléte, amin keresztül az égéstermékek és a füst távozik. Ezért a kandalló kémény fontos része a fűtésrendszernek és maximális figyelmet kell fordítani a megfelelő típus kiválasztására. Első lépésként számba kell venni a telepítéshez szükséges jellemzőket, mivel a biztonsági óvintézkedések figyelmen kívül hagyása nagy komplikációkkal járhat.

Ha a kandalló kémény csövei helytelenül vannak kiválasztva, megsérül a légáramlás rendje. A kis átmérő alacsony huzatot ad, ami egy füsttel teli helyiség vagy gyenge égés megjelenéséhez vezet, míg a nagy átmérő a tüzelőanyag gyors elégését okozza. A nem megfelelően kiválasztott alapanyag a magas hőmérséklet következtében gyorsan tönkremehet. Az elégtelen hosszúság a légáramlás felborulását okozhatja a kandalló kéményben, ami veszélyes az emberi egészségre, mivel mérgező égéstermékek szabadulnak fel.