Ahogy napról-napra cseperednek a csöppségek, sokat tanulnak, többek között azt is, hogy önállóan enni tudjanak a családi asztalnál. Természetesen, kezdetben az etetőszék használata könnyíti meg a szülőknek és a kisebb-nagyobb gyerkőcök esetében az etetést. Előfordulhat, hogy az asztal tele lesz például spenótfőzelékkel vagy gyümölcspéppel, de ez jó móka a kicsiknek és a nagyoknak is.

Az etetőszék kiválasztásánál figyelni kell arra, hogyha a baba még nem ül stabilan, akkor dönthető támlás modellt szerezzünk be. Továbbá megfontolandó szempont az is, hogy mekkora méretűre csukható össze, mert kicsi étkező vagy konyha esetében gondot jelent az etetőszék elhelyezése.

Kiváló minőségű és biztonságos típusok vásárolhatóak meg a pindurka.hu internetes bababoltból, ezek között vannak multifunkciósak, műanyagból, illetve fából készült példányok, valamint fix kivitelek. Érdemes puha, tágas és kényelmes etetőszék megvétele mellett dönteni, mert a kicsik nemcsak etetés közben, hanem utána is szívesen játszadoznak benne.