Törtarany felvásárlása
Törtarany felvásárlása

Törtaranynak nevezzük azokat a használt, vagy sérült (eltört, megrepedt) ékszereket, amelyekre már nincs szükségünk. A történelem számtalanszor bebizonyította, hogy a lakossági likviditás átívelésére az otthoni törtarany eladása a legkiválóbb módszer. Nem beszélve arról, hogy a nemesfémek – és ez alatt nem csak az aranyat értjük – évszázadokon keresztül tartották azt a meghatározó árfolyamukat, amellyel központi szerepet játszottak a történelem során a gazdasági életben.

Ha hosszú távú befektetésről álmodozunk az arany az egyik legideálisabb nemesfém, amibe nyereséggel fektethetünk.

Ékszerüzletünkben a törtarany felvásárlása napi szinten zajlik, az aktuális törtarany árokkal számolva. Azt tudni kell, hogy az arany árfolyama folyamatosan változik, de megállapíthatjuk, hogy ez a változás mindig felfelé irányul. Így Ön bármikor dönthet törtaranya, használaton kívüli ékszere eladásáról, mert szinte biztosra vehető, hogy jól jár. Az arany nyerségének kulcsa az idő. Ön minél régebben vásárolta az aranyat, most annál nagyobb haszonnal tudja értékesíteni üzletünkben.

Hogyan zajlik a törtarany felvásárlása?

Az arany ékszerek és tárgyak finomságát karátban mérjük, ennek értéke függ attól, hogy az adott tárgy össztömegéből mennyi a színarany.  Egy színarany ékszer karátszáma: 24, egy karát pedig 41,666 ezreléknek felel meg. A leggyakrabban készülő ékszerek és tárgyak 14 karátosak. A teljes súlyuk 583-585 ezreléke színarany, a maradék 417 ezrelék réz vagy ezüst. Törtarany felvásárlása során az aranytartalom kerül kifizetésre.

Elsősorban a nemesfémből készült ékszert, tárgyat szemrevételezzük, majd a fémjel vizsgálata és a súly lemérése következik. Innen már hozzávetőlegesen meg lehet állapítani az árat, amennyiben ezt az ügyfél is elfogadhatja, további vizsgálatok következnek. Ez mindössze néhány perces folyamat. Majd megtörténik a törtarany aktuális felvásárlási árában való kifizetése.