Kategória Szolgáltatás

Tűzhelyvédő a plusz védelemért

Tűzhelyvédő a baba biztonságáért
Tűzhelyvédő a baba biztonságáért

Nincs is annál jobb érzés, amikor a gyermekkel együtt, a szülő folyamatos félelemérzet nélkül tevékenykedik a konyhában. A konyhai balesetek közül leginkább az égési sérülésektől féltik az anyukák a kicsiket. Egy tűzhelyvédő felszerelése megoldhatja az ilyen gondokat.

A tűzhelyvédő egy 10-15 cm magas szerkezet, amit a kályha első részére lehet felerősíteni. A gyermek így nem tudja elérni sem a gázrózsát, sem a forró edényt, mindezek mellett pedig, a felnőtt biztonságosan el tudja érni azt, így nem okoz különösebb akadályt.

Ha tűzhelyvédővel van ellátva a kályha, akkor sem szabad felügyelet nélkül hagyni a gyermeket a forró edények, illetve a bekapcsolva hagyott gázrózsák mellett, mivel olyannyira találékonyak lehetnek néhány óvatlan pillanat alatt, hogy akár sérüléseket is okozhatnak maguknak.

A tűzhelyvédő tehát nem a bébicsősz szerepét tölti be a konyhában, hanem csak plusz védelmet ad a gyermek biztonságának megtartásához. Ha még bababiztosabbá szeretné tenni a kályháját, akkor érdemes gombvédőt is szerelni a tűzhely kapcsológombjaira, hogy ahhoz se férhessen hozzá.

Print Friendly, PDF & Email