A csípőprotézis beültetés gyakori beavatkozás, amelynek célja, hogy visszaadja a pácienseknek a szabad és fájdalommentes mozgás minden örömét. Ebben azonban leginkább csak az elülső feltárásból végzett, izomátvágás nélküli csípőprotézis beültetés lehet segítségükre. Úgy még jobb, ha mindez kiegészül a 4D egyéni mozgásanalízis alapú műtéti tervezéssel is.

A csípőprotézis beavatkozások során a csípőízületet alapvetően 3 különböző irányból is meg lehet közelíteni. Hazánkban még mindig leggyakrabban az oldalirányú megközelítést alkalmazzák az ortopéd sebészek, vagy esetleg a hátsó feltárást, annak ellenére, hogy számos kockázatot rejt magában, és a páciens szempontjából is kedvezőtlenebb, mert nehezebb felépülést, hosszabb felépülési időt jelenthet.

Az oldalsó feltárás, a műtétet végző orvosnak könnyebb és sokkal teljesebb rálátást biztosít a műtéti területre, csak a páciensek szemszögéből nézve nem ennyire pozitív a kép. Az operáció után ugyanis nagyobb a tartós izomgyengeség és sántítás visszamaradásának esélye. Mivel ennél a beavatkozásnál viszonylag nagy vérveszteséggel kell számolni, megnő a műtét utáni vérátömlesztés esélye is.

Az oldalsó feltárásból végzett csípőprotézis beültetések későbbi ficamának esélye 2-6% között mozog. Az említett kockázatok a minimálisra csökkenthetők vagy teljes mértékben elkerülhetők az elülső feltárásból végzett, izomátvágás nélküli csípőprotézis beültetés alkalmazásával.

Ha tehát Ön nem szeretne hosszú ideig elhúzódó rehabilitációt, visszamaradt fájdalmat vagy sántítást, válasszon olyan ortopéd sebészt, aki rendelkezik akkora tapasztalattal és műtéti rutinnal, hogy egy elülső feltárásból végzett izomátvágás nélküli csípőprotézis beültetés se fogjon ki rajta. Egy évtizedes tapasztalat és közel 2000 elvégzett műtét van Dr. Domán István kezeiben, aki a pácienseinek képes visszaadni a segédeszköz nélküli járás biztonságát és örömét, mindössze néhány nappal a műtéteket követően.

Az izomátvágás nélküli beavatkozás a legtöbb páciensnél problémamentesen elvégezhető. A csípőízület bizonyos ritka anatómiai betegségei azonban kontraindikálttá teheti. Csípőfájdalommal küzd? Csípőprotézis beültetésre vár? Túl hosszú a várólista vagy a létező legbiztonságosabb eljárást szeretné? Kérjen online vagy személyes konzultációs időpontot Dr. Domántól!